Autor: 021.rs

Novi Sad
08.10.2024.
18:12 > 18:21
Predsednik Pokret za preokret (PZP) Janko Veselinović rekao je ispred napuštene kasarne Dr Arčibald Rajs u Futoškoj ulici da se režim sprema da uvede vojni rok dok vojna imovina propada.
  • Dragan

    08.10.2024 20:44
    ah
    odrastao pored te kasarne ulica Georgi Dimitrova pa su nacistima smetalo to ime. Ovu kasarnu Maršal Tito često Tito posećivao kad je išao ka Karađorđevu. Tu je stajala i štafeta kad je išla ka centru. Postoji još jedna kuća vojne policije preko puta škole Branko Radičević.
  • SLOBODAN

    08.10.2024 20:41
    Na mestu voljno
    Imam dosta iskustva vojnog a i ratnog pa mogu da dam komentar.
    Može vojska ali samo profesionalna. Platiti dobro pa izvoli ratuj.
    Ovakav vid služenja kakav se sad sprema nije nikako dobar i biće svašta.
    Da podsetim sve one koji su služili vojsku i koji se sad zalažu za ponovno uvođenje sa jednom jako bitnom stvari koju su zaboravili. Do raspada države u školi je bio predmet ONO i DSZ. Kroz ovaj predmet upoznavali smo se sa oružjem, imali bojeva gađanja i mnoge druge korisne stvari.
    Za početak uvesti u srednje škole sličan predmet. I onda od ovih praviti rezervu koja bi bila uz profesionalnu vojsku.
    Bio sam i učesnik rata, Svi su služili vojsku ali od njih 90 % nije bilo koristi. Bili su veća opasnost za svoje nego za neprijatelja.
  • Хајнал

    08.10.2024 20:22
    Касарне
    Слажем се да много војних објеката пропада и да нешто треба предузети.Мој предлог је да се објекти издају привредницима, центрима културе и свим заинтересованим који би били ослобожени плаћања закупнине-кирије, али би били у обавези да објекат доведу у стање да се по потреби брзо могу вратити првобитној намени, наравно ако за тим постоји оправдана потреба.Оне приче да војска није у стању да прими наше голобраде војнике и да им да оружје и бојеву муницију у руке је прича за малу децу, војник је способан да поднесе много виш од онога што ми мислимо, па и мамине мазе, битно је да се са њима ради стручно.Што мање комфора вежа отпорност у неким неповољним ситуацијама.
  • Dragan

    08.10.2024 19:47
    Naravno
    Vojsku je načela žuta vlast(najviše Šutanovac),a ovi su je dokrajčili.Da ne bude zabune i Sloba je uništavao vojsku i ulagao u policiju i bezbednosne strukture.Jedino kad je zatrebalo za rat na KiM setili se vojske.
  • D

    08.10.2024 19:28
    D
    Pa kao do sada,neko ko je na vlasti!
  • PATTON

    08.10.2024 19:08
    Koliko se sećam, ova kasarna je donacija dr Arčibalda Rajsa, ali nije ono poklonio nam je pa da mi možemo šta hoćemo sa njom. Tj. otuđiti je pravno ne možemo. U tom slučaju, da li pravo prvenstva ili da li šapu na nju ima Švica!
  • Izvidjac Futog

    08.10.2024 18:56
    U pravu
    U pravu su kada kazu da je dosta vojnih objekata zapusteno.Jednostavno ukinuta je vojna obaveza pojavio se samim tim visak prostora i objekata.Sada ce to da se sanira obnovi gde treba i to je to.zato i pocinje izmedju ostalih razloga ponovno obavezno sluzenje vojnog roka od jeseni.A visak prostora ce se vec privesti nekoj nameni .Samo da to sve krene kako je planirano.
  • poznato

    08.10.2024 18:37
    I 50 metara nize pride kuca u kojoj je bila Neoplanta, otvoreni su prozori sto u pevodu znaci da joj je sudbina zapecacena. Ako im se zuri da ocekujemo pozare?
  • Инсајдер

    08.10.2024 18:34
    Инсајдер
    За вашу информацију већ је купљена,купац је близак Режиму АВ. Нормално,прочистиће кроз папире и медије,те ће изградити,велелепан стамбено пословни објекат. Иначе убрзано се спрема,промена генералног УП за целу Футошку и добар део строгог Центра.ПС:Јеврејска до Синагоге.
  • Srpska posla

    08.10.2024 18:29
    Pisao u svojoj knjizi Arčibald
    Kasarna užasno izgleda, a zgrada je lepa, svaki evropski grad bi je poželeo.
    Bilo je lepo videti mlade vojnike koji su stražarili pred njom. Sada je sablasno, a ranije je bilo osvežavajuće videti da u njoj ima nekog života.

    Da pogodim, stižu minusevi i krojeni komentari i mišljenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna